Genel

“Asgari Değil İnsanca Yaşamaya Yetecek Temel Ücret İstiyoruz!”

SES: “Asgari Değil İnsanca Yaşamaya Yetecek Temel Ücret İstiyoruz!”

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), asgari memur maaşının 22 bin TL olmasının bir anlamı kalmadığını ifade etti.

“Seçim öncesi vaat edilen en düşük memur maaşı 22 bin olacak söylemi 15 Temmuz maaş zamları olarak uygulansa bile hiçbir derdimize derman olmayacaktır. Türk İş Mayıs ayı verilerine göre 4 kişilik bir haneye gıda ve temel harcamaları için 33.750 TL girmesi gerekmektedir. Bekar bir çalışanın aylık yaşam maliyeti ise 13.500 TL ye ulaşmıştır. Bu rakamlarda bireylerin kendini sosyal ve kültürel alanda geliştirmesi için, yılda bir sefer bile olsa tatil yapma olanakları yer almamaktadır. En önemlisi de bu paket içinde artan kira fiyatları da yeterince yansıtılmamıştır. Artık bir maaş birçok ilde sadece bir kiraya ya zor yetmekte ya da kira ücretinin bile altında kalmaktadır.” şeklinde yapılan açıklamada vadedilen memur zammının hiçbir çalışana yeterli olmayacağını dile getirdiler.

“Temmuz 15 Maaşı En Az 3 Asgari Ücret Seviyesine Yükseltilmelidir.”

Tüm koşulların mevcut ücret rejiminin değişmek zorunda olduğunu gösterdiğini ifade ettikleri açıklamada “Bizim istediğimiz ücret rejiminde; hiçbir haneye yoksulluk sınırı altında temel ücret girmemeli, çalışırken ve emeklilikte insanca yaşam koşulları için işkolumuzdaki en düşük ücreti alan çalışanın temel ücreti Temmuz 15 maaşı en az 3 asgari ücret seviyesine yükseltilmelidir. Bunun üzerine yapılan işin riski ve niteliği, eğitim durumu, hizmet yılı gibi kriterler eklenerek giydirilmiş ücret belirlenmelidir. Bu temel ücret modeli yardımcı hizmetler sınıfı, idari hizmetler sınıfı, sağlık hizmetleri sınıfı ve her meslek için ayrı ayrı belirlenmelidir. Yani hizmetliden profesörüne kadar temel ücretler net bir kritere bağlanmalı ve üstüne yukarıda yazdığımız kriterler ile giydirilmiş ücretler belirlenmelidir. Tüm ücretler emekliliğe yansıtılmalıdır.” diyerek belirlenen ücretlere karşı çıktılar. (BSHA-Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)

  Hastanelerde X-Ray Muamması!
“Asgari Değil İnsanca Yaşamaya Yetecek Temel Ücret İstiyoruz!”
“Asgari Değil İnsanca Yaşamaya Yetecek Temel Ücret İstiyoruz!”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu