Sağlık

Hemşirenin İlk Görev Yerinde 8 Ayda 8 Defa Görev Yeri Değiştirildi ! 

Hemşirenin İlk Görev Yerinde 8 Ayda 8 Defa Görev Yeri Değiştirildi ! 

Denizli Serinhisar Devlet Hastanesi, sağlık alanında yeni bir rekora imza attı. Yeni mezun  hemşirenin  ilk görev yeri olan hastanede 8 ay içerisinde 8 defa görev yeri değiştirildi. 

Genel Sağlık-İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Kazım Boyacıoğlu, Bilim ve Sağlık Haber Ajansı’na (BSHA) yaptığı açıklamada, Serinhisar Devlet Hastanesi yönetiminin hemşireye mobbing uyguladığını öne sürdü. Genel Sağlık-İş Sendikası üyesi olan hemşireye yapılan haksızlığın takipçisi olacaklarını anlatan Boyacaoğlu, “ Genel Sağlık-İş üyesi olan hemşirenin sendikal bir baskıya maruz kaldığı düşünüyoruz. Hemşire ilk görev yeri olan hastaneye geçtiğimiz yıl mayıs ayında işe başladı. Genel Sağlık-İş üyesi hemşirenin kısa süre önce geçici görevi sonlandırılıp ‘ihtiyaç yok’ denilene bir yere aniden gönderilmesi, her ay birim birim gezdirilmesi, hemşirenin görev yapmak istediği acil servis için, ‘ihtiyaç yok’ denmesine rağmen bu birime 3 yeni personel alınması mobbing değildir de nedir?” dedi.

Denizli Sağlık Müdürlüğü Ne Dedi ?

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise, her türlü Mobbing ihbarının Sağlık Bakanlığı tarafından incelendiğini belirtti. Yetkililer, Serinhisar Devlet Hastanesi’nde yaşanan olay özelinde bir açıklama yapamayacaklarını, bu yetkinin Sağlık Bakanlığı’nda olduğunu ifade ettiler.

(BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

  Vozol 20000 Puff Sigara: Kapsamlı İnceleme

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu