Genel

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi Açılışı Yine Ertelendi Mi ? 

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi muamması sürerken, hastanenin açılış tarihi ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan, İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’nin açılış tarihinin henüz netleşmediğini bildirdi. Demircan, Sağlık Bakanlığı yetkililerine, Bayraklı Şehir Hastanesi’nde yaşanan aksaklıklar ve sorunların daha çok büyümeden önüne geçilmesi için atılması gereken adımları anlattı. 

Demircan, İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi ile ilgili şu açıklamayı yaptı, “Ben temelinin atılış tarihi, defaten duyurulan açılış tarihleri, şehrin dışı gibi konulara değinmeyeceğim. Bu hastanenin hasta kabulüne başlamadan önce herkesim tarafından kabul edilen bir ulaşım sorunu var mı? Devasa bir yapıyı planlayan, uygulayan irade ulaşım sorununu çözemeyecek kadar aciz mi, elbette değil. Gerekirse iki ay geç açılsın ama ulaşım sorunu ve geleceğimizin teminatı çocuklarımızın kreş problemi ortadan kaldırılsın.  Bizler sağlık idarecilerimize güveniyoruz lakin şehir hastanesi ile ilgili neredeyse her gün yeni bir duyum alıyoruz. Hal böyle olunca ortaya bilgi kirliliği de çıkıyor. Bu hastanenin açılış tarihi ile ilgili maalesef net bir tarih yok. Geçtiğimiz haftalarda Bozyaka E.A.H. hasta kabulü yapmayacak, ameliyat ve poliklinik randevularını şehir hastanesine verecek ve 1 Eylül tarihinde hasta kabulüne geçecek bilgisi paylaşıldı. Bugün ifade edilen tarih ise anladığım kadarı ile Eylül ayı sonunu işaret ediyor. “En iyi karar kararsızlıktan iyidir.” (Çehov) veya “Başlamak bitirmenin yarısıdır.” (Albert Einstein) sözlerini hatırltalım” 

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi muamması sürerken, hastanenin açılış tarihi ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. 
İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi muamması sürerken, hastanenin açılış tarihi ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. 

Deprem Yönetmeliğine Uygun Olmayan Hastaneler 

“Peki, nereden başlayacağız. Önce güven vereceksiniz. Sonra merkezde bir gün kapatılacak, bir gün kapatılmayacak diye tanımlanan; Tepecik E.A.H., Dr. Behçet Uz E.A.H., Alsancak Devlet Hastanesi, Bozyaka E.A.H., Tepecik ek hizmet binaları belki Dr. Suat Seren E.A.H. önce bu kurumların akıbetlerini ortaya dökerek esaslıca tartışacak ve karar vereceksiniz. Yerel seçim öncesi bu hastaneleri taşımak veya kapatmak mı, yoksa deprem yönetmeliğine uygun mu değil mi? Vicdanınızın sesine kulak verecekseniz “deprem yönetmeliğine uygun olmayan yapılar” ağır basar”

  Diyetisyen Adsız’dan Sürdürülebilir Beslenme ve İyi Yaşam İçin 15 Öneri

Hemşire, “Hangi Hastane Kapatılacak?”

Bu kurumlarla ilgili hastane idareleri ile birlikte alınan ve üst yönetim tarafından kabul edilen kararı çalışanlarla net bir şekilde paylaşmak gerekiyor. Neden mi? Henüz çok yakın bir zamanda ziyaret ettiğimiz hemşire arkadaşımız görev yaptığı kurumun kapatılacağını ve kendisinin şehir hastanesinde görevlendirileceğini düşündüğü için mevcut ikametini şehir hastanesinin yakınına taşımayı düşündüğünü ifade etti ve cümlelerini “en azından ulaşım sıkıntım olmaz” diyerek sonlandırdı. Bu şekilde yüzlerce binlerce insan var.

Etlik Şehir Hastanesi’nde Yaşananları Bayraklı Şehir Hastanesi’nde Yaşamayalım ! 

Bu gün bir ev taşımanın maddi ve manevi külfetini hepimiz biliyor olmalıyız. Diğer taraftan bu hastane için görevlendirilmiş sağlık çalışanı arkadaşlarımız ve onları koruyup kollama hevesinde olan siyasilerimiz. Kardeşim sen devlet memurusun, kadron da şehir hastanesinde ve geçici görev ile hâlihazırda görev yaptığın kuruma verilmişsin. Sen gitmezsen, ben gitmezsem, o gitmezse ne olacak, hizmeti kim sunacak? Dolayısı ile her zaman savunduğumuz gibi siyaseti siyasi parti temsilcileri, bürokratik işleri de bürokratlarımız yapacak. Sendika temsilcisi de sendikacılık yapacak. Madem ortak payelerimizden bir tanesi de Şeyh Edebali’nin dediği gibi “İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın” o zaman bu kurumda kimlerin çalışacağına bırakalım sağlık müdürlüğü karar versin. Ve biz bu organizasyonların asıl sorumluları tarafından yerine getirilmesine müsaade etmezsek tıpkı Etlik Şehir Hastanesinde yaşadıklarımızı İzmir Şehir Hastanesinde de yaşayacağız. 

Sağlık Bakanlığı’na Çağrı ! 

Ben sağlık bakanlığına da bir çağrıda bulunmak istiyorum. Öncelikle bu hastanenin yönetim kadrosunu belirlemek durumundasınız, taşıma su ile değirmen dönmez. Sadece yatırımları izlemek de yeterli değil. ÇKYS olarak adlandırılan sisteminde kullanıma açılması gerekiyor. En azından hastane hizmete açılıncaya kadar sağlık müdürlüğü burada istihdam edeceği personelini sistem üzerinden istihdam eder, ihtiyaç olan kurumlarda geçici olarak görevlendirir, hastane açılmadan kısa bir süre önce de geçici görevlerini iptal ederek ilgili personelin asıl görev yeri olan şehir hastanesinde olmasını sağlar. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

  Cilt Sağlığımızı Nasıl Koruruz ?


İlgili Makaleler

Başa dön tuşu